El xoriguer (Falco tinnunculus) va guanyant espai a Mataró

Conferència

Presentació del projecte de seguiment de parelles reproductores de xoriguer comú (Falco tinnunculus) de Mataró ciutat i rodalies, a càrrec dels coordinadors Hugo Framis i Pol Romano

Aquests petits falcons són habitants cada vegada més freqüents de les ciutats, on s’alimenten d'ocells petits, micromamífers i grans insectes. Es tracta d’una espècie protegida que a més juga un paper beneficiós per a la ciutat: afavoreix l’increment de la biodiversitat, en sintonia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS, #15) de l’Agenda 2030, i pot ser clau per al control biològic de les plagues. En alguns indrets s’ha fet servir tècniques de reintroducció (caixes niu...) i en altres simplement els ha calgut emplaçaments elevats i tranquils (orificis, esquerdes, finestres...) on fer els nius.

La conferència inclourà un videoresum de les dades recollides al llarg de la primavera de 2022 en l'àmbit del projecte.

Activitat per celebrar el Dia Mundial de l'Hàbitat (3 d'octubre) i les Jornades Europees de Patrimoni 2022 (del 7 al 9 d'octubre).

El Centre de Documentació del Parc del Montnegre i el Corredor a Can Boet, dins la Xarxa DocAmbCat, prepararà un aparador de documents sobre el tema.

Com arribar a Can Boet

Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró. Col•labora: Centre de Documentació del Parc del Montnegre i el Corredor a Can Boet

També et pot interessar…