El verí del teatre

Espectacle

Diumenge 20 d'octubre de 2024 / 19 h / Teatre del Cafè Nou (Carrer de la Riera, 123)
10 euros

Una comèdia àcida i crítica de QTeatre

Adaptació lliure de l’obra El verí del teatre de Rodolf Sirera, feta per Òscar Ribas, que ha dut a terme una actualització dramatúrgica als temps actuals. La versió també aposta per la paritat de gènere: fa sorgir un personatge femení i dota la dona un paper d’empoderament que no existia en la versió original. Aquesta comèdia critica el mateix món del teatre, i els seus egos i aires de grandesa, que sovint s’oblida del públic a qui es deu. No hi ha res com tastar la pròpia medicina per obrir els ulls. En definitiva, es tracta d’una obra coneguda arreu, traduïda a una quinzena de llengües, però amb una mirada fresca i actual. Una adaptació feta a Mataró.

Qteatre
Grup de teatre amb arrels al Maresme, majoritàriament a Mataró, format per amants del teatre, amb orígens i experiències diverses. Els integrants del grup s’han format a l’Aula de Teatre de Mataró o a la Sala Cabanyes, entre d’altres.
Aposten per propostes de vegades arriscades o complexes per tractar-se de teatre amateur, com ara el teatre protesta, teatre social o teatre polític; a partir de tragèdies, drames o comèdies, però sempre buscant la provocació intel·lectual del públic.

Fitxa artística
Autoria: text original de Rodolf Sirera
Adaptació del text: Òscar Ribas
Direcció: Karlos Kosas
Equip artístic: Isabel Batlle i Òscar Ribas
Tècnic de so i llums: Joan Roca
Escenografia: Karlos Kosas
Vestuari: Eva Cuenca
Administració i logística: Paula Huerta
Producció: Companyia teatral QTeatre
Fotografia: Joan Parra
Vídeo: Jordi Ribas

Durada: 50 minuts

Espectacle en català

La recaptació de la taquilla es destina íntegrament a la companyia.

El Cafè Nou és un immoble construït l’any 1935 i catalogat com a bé cultural d'interès local (BCIL), gràcies al cofinançament amb el Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i la Diputació de Barcelona. L'any 2018 van començar les obres de reforma de l'equipament per albergar-hi un teatre, l'Oficina de Turisme i un bar-restaurant.

Organitza: Servei de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

També et pot interessar…