El paper dels volcans a la història de la humanitat

Conferència

Dimarts 17 de maig / De 19.30 a 21 h / Centre Cívic Cabot i Barba
Cal inscripció prèvia

Conferència a càrrec d'Adelina Geyer, de Geosciències Barcelona (CSIC), dins del programa de conferències i sortides del seminari "Fenòmens naturals extrems: destruir per renéixer"

Actualment, més de 500 milions de persones viuen exposades a l'activitat volcànica. En el passat, diversos episodis eruptius importants han afectat la història humana amb efectes sobre les societats, les cultures i el medi ambient. A partir de l'erupció de l'Edat del Bronze, que va provocar la desaparició de la Creta minoica, la presentació revisarà les conseqüències d’altres erupcions del Vesuvi, Krakatau, Mont Pelée i Tristan da Cunha, des del punt de vista humà i geològic.

Cal inscripció prèvia, aquí. Cal que ompliu el formulari amb les vostres dades i trieu el "Curs/Activitat" al desplegable que surt clicant [ ... ] 

En finalitzar el seminari es lliurarà un certificat d’assistència als inscrits que acreditin haver participat en un mínim de set conferències i dues sortides. Aquestes persones també rebran gratuïtament un exemplar del volum 33 de la revista científica L’Atzavara (any 2023), monogràfic entorn dels temes tractats en aquest seminari.

Organitzen: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i la Delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN)

També et pot interessar…