El mestre i el mar

Espectacle

Divendres 1 de març de 2024 / 20 h / Teatre del Cafè Nou (Carrer de la Riera, 123)

Teatre

La Júlia, una noia de Barcelona, passa l’últim estiu a la casa del poble dels seus avis, a Burgos. Alhora, una fossa comuna de la Guerra Civil està sent exhumada molt a prop d’allà. Una nit descobreix que el seu avi, amb demència senil, amaga al pati de casa una antiga capsa metàl·lica amb records de quan era nen. El contingut de la capsa i la fossa contenen una història en comú que la Júlia està decidida a investigar. Però, la memòria fugissera del seu avi i el tabú seran forts obstacles en la seva recerca. 

La dramaturga Eu Manzanares va escriure aquesta història d’Antoni Benaiges, un mestre català assassinat el juliol de 1936 a la zona de La Pedraja, a Burgos, i la companyia Mar Vivir la porta a escena sota la seva direcció.

Fitxa artística
Direcció i dramatúrgia: Eu Manzanares
Interpretació:
Carla Alegre
Yoel Marfil
Aleida Mañas
Sandra Pece
Albert Valentín
Anna Bernal
Maria Armengol
Lucía Monteoliva

Ajudanta de direcció: Inés Jiménez
Vestuari i escenografia: Zaida Crespo, Cia. Mar Vivir
Il·luminació: Eric Rufo
Assessorament en moviment: Teresa García
Assessorament en veu: Àngels Sànchez

Espectacle en català i castellà

Durada: 90 minuts | Sessió no numerada

Hi haurà col·loqui postfunció amb la companyia i Sergi Bernal, fotògraf documental i historiador que, juntament amb Paco Escribano, va descobrir la història d’Antoni Benaiges.


Preu
10 euros. Les entrades es podran adquirir al web www.entradesculturamataro.cat i a la Direcció de Cultura (C. de Sant Josep, 9) de dilluns a divendres de 9 a 14 h.
La recaptació de la taquilla va destinada íntegrament a la companyia.

Accessibilitat per persones amb mobilitat reduïda
Al teatre del Cafè Nou tenim 2 espais reservats per a espectadors amb cadira de rodes. Si voleu adquirir una d'aquestes entrades dirigiu-vos a les oficines de la direcció de Cultura (de dilluns a divendres de 9 a 14 h) o a la taquilla del mateix teatre des d’una hora abans de l’inici de la funció.

El Cafè Nou és un immoble construït l’any 1935 i catalogat com a bé cultural d'interès local (BCIL), gràcies al cofinançament amb el Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i la Diputació de Barcelona. L'any 2018 van començar les obres de reforma de l'equipament per albergar-hi un teatre, l'Oficina de Turisme i un bar-restaurant.

Organitza: Servei de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

També et pot interessar…