El mapa no es el territorio + La crisis de la mediana edad

Presentació de publicacions

Dimecres 15 de maig de 2024 / 19 h / Buc de Llibres (C. de Sant Josep, 17)

Participaran a l'acte Ramon Salicrú, president de l'Associació Cristianisme s. XXI, Joaquim Trenchs, psicoanalista, i Jaume Patuel, autor.

A El mapa no es el territorio. Mi viaje hacia la consciencia transpersonal el professor Patuel ens relata la seva trajectòria vital. Primer, va explorar l'espiritualitat com a religiós salesià; va baixar als inferns de si mateix parlant amb Freud des del divà i va ressuscitar amb l'esperit lliure de la Psicologia Profunda. Religiós durant vint-i-cinc anys i, després, casat i pare. Teòleg i psicòleg. Psicoterapeuta en actiu. Transformador del saber en saviesa, del dogma en experiència viva, avui, als 83 anys, ens deixa el llegat del seu caminar descobrint claus cap al despertar de la consciència.

Pel que fa a La crisis de la mediana edad. Del sufrimiento al sentido de James Hollis, aquest es planteja les següents qüestions: Per què tantes persones pateixen conflictes en assolir la mitjana edat? Per què ho considerem una crisi? Quin significat té aquesta experiència? La crisi de la mitjana edat és, en realitat, un temps de transició que ens brinda l'oportunitat de reexaminar les nostres vides i fer-nos una pregunta que, si bé ens atemoreix, sempre és alliberadora: «Qui sóc jo més enllà de la meva història i dels rols que he desenvolupat?». Quan descobrim que hem estat vivint un fals jo, que hem estat interpretant una maduresa aparent i que ens impulsen expectatives poc realistes, ens obrim a una segona etapa adulta, la de la nostra veritable personalitat.

Organitza: Buc de Llibres

També et pot interessar…