Don Pasquale

Òpera

Diumenge 5 de novembre de 2023 / 18 h / Teatre Monumental (La Riera, 169)
22 euros general / 20 euros jubilats i socis / 18 euros aturats i estudiants / 11 euros persones amb minusvalidesa i menors de 12 anys

Òpera a càrrec de Rafató Teatre i Orquestra Chalumeaux

Don Pasquale és una òpera bufa en tres actes, amb música de Gaetano Donizetti i llibret en italià de Giovanni Ruffini.  

Estrenada al Théâtre Italien de París el 1843 (on Donizetti s'havia instal·lat des de 1838), presenta la història còmica d'un engany rere un altre. És un títol molt estimat que ha provocat més d'un somriure del públic de moltes generacions. Des de la brillant obertura, aquesta obra mestra, que ignora el model rossinià, desenvolupa una vivaç elegància i perfecta simbiosi entre música i text. Obra d'un geni en què la música ja és eminentment teatral.

Argument:
Don Pasquale, un ancià decadent que viu un autèntic malson, decideix esposar la Norina amb l'objectiu d'anul·lar els plans del seu nebot Ernesto que n'està enamorat. Però l’Ernesto, amb l'ajuda del doctor Malatesta, es compromet a atrapar Don Pasquale en el seu propi parany, encarregant el paper de núvia a una Norina disfressada. Primer dòcil i després absolutament intractable, la Norina destaca en el joc de les falses aparences.

El xoc entre dues generacions aviva la comèdia i alhora produeix un corrent subterrani de nostàlgia. Un senyor gran té dret a estimar i viure? 

El salt al buit de qui estima amb valor.

Repartiment:
Mieria Dolç, soprano
Jesús Piñeiro, tenor
Alberto Cazes, baríton
Xavi Fernández, baríton
Cor Titular de la Companyia
Orquestra Chalumeaux

Direcció musical:
Xavi Dolç

Coordinació general:
Montse Miralles

Companyia de Sarsuela Ciutat Comtal

Organitza: Foment Mataroní

També et pot interessar…