Animals a bord

Visita guiada

Dissabte 20 de juliol de 2024 / 18 h / Can Marfà. Museu de Mataró (Passatge de Can Marfà, 1)

Sabies que els animals i les persones han navegat en els mateixos vaixells durant molts segles? Han embarcat cap a nous destins perquè la vida de la gent n’ha depès absolutament: per al conreu, el transport, la guerra, el consum... 

Amb la visita descobrirem la relació que han mantingut els animals i les persones en una embarcació. Galls i gallines, porcs, xais, gats, gossos, animals exòtics... i també d'altres que s’hi colaven com rates, xinxes i paneroles, fet que ocasionava la desesperació de la tripulació. 

Aquesta exposició, produïda pel Museu Marítim de Barcelona, sorgeix arran de les anècdotes que s’expliquen en una tertúlia que el museu celebra periòdicament amb capitans ja retirats de la marina mercant. 

En col·laboració amb les biblioteques de la ciutat s’ofereix també un racó de lectura especialitzat per gaudir de la lectura en família. A més la mostra incorpora un photocall i fotografies de mascotes a bord d’embarcacions aconseguides mitjançant una crida que va fer el Museu Marítim a les xarxes socials. Seguint aquesta proposta convidem a tothom a participar enviant-nos una fotografia amb el seu animal de companyia, al correu electrònic [email protected] i la publicarem en un audiovisual de l’exposició. 

Activitat gratuïta
Aforament limitat a 35 persones 
Més informació a 93 741 29 30 (de 9 a 14h) | [email protected]  


Organitzen: Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i Museu Marítim

També et pot interessar…