Agustí Centelles (1909-1985). Fotoperiodista

Exposició

Del 22.06.2023 al 27.07.2023 / Ateneu Centre Cultural (La Riera, 92)
Horari: De dt a ds feiners de 17.30 a 20.30 h; dg i festius d’11.30 a 13.30 h i de 18.30 a 20.30 h

L’obra d’Agustí Centelles és cada vegada més valorada, tant a escala nacional com internacional. La llarga trajectòria professional d’aquest fotògraf se centra en els anys de la República i els de la Guerra Civil. Cal, però, no circumscriure l’obra de Centelles a aquelles imatges punyents i colpidores que ja formen part de la història de la fotografia universal i que són les que li han donat més notorietat.

Aquesta exposició és un resum essencial de l’obra d’aquest gran fotògraf català. A més de les seves conegudes imatges del conflicte bèl·lic de 1936-1939, hi ha altres fotografies menys conegudes que fan referència a la vida quotidiana, al fet divers, al retrat… a tot allò que en el seu moment conformà l’univers visual d’Agustí Centelles.

Hom ha dit que la història de Catalunya deu molt a Agustí Centelles i Ossó perquè va salvar les imatges d’un temps amb les seves joies i esperances i amb les seves temences i tragèdies. I que gràcies a la seva obra, la memòria col·lectiva i el coneixement històric de Catalunya compten amb una crònica de valor incalculable en el llenguatge universal del periodisme gràfic.

Aquesta exposició és un pas més per a situar Agustí Centelles en el lloc que li correspon en la història de la fotografia catalana, en els orígens del fotoperiodisme mundial i en la memòria col·lectiva del nostre poble.

Organitza: Fundació Iluro

També et pot interessar…