Acció! 125 anys de cinema a Mataró

Visita guiada

Dissabte 18 de març de 2023 / 18 h / Can Marfà. Museu de Mataró (Passatge de Can Marfà, 1)

Visita a l'exposició a càrrec dels comissaris de la mostra

El 2 de febrer de 1897, un nou invent va meravellar els mataronins. Fa 125 anys que es va presentar a la ciutat el cinematògraf, l’aparell dels germans Lumière capaç d’enregistrar i projectar imatges en moviment. Mataró va ser la quarta ciutat de Catalunya on es va mostrar públicament el cinematògraf, després de Barcelona, Lleida i Manresa.

Des d’aquella màgica jornada, el cinema ha format part de la vida dels mataronins. L’exposició Acció! 125 anys de cinema a Mataró és un homenatge al llegat que el cinema ha deixat a Mataró (cines, cineastes, cinèfils) i a tots els espectadors mataronins que alguna vegada han rigut, plorat, s’han enamorat i emocionat en una sala de cinema.

Activitat gratuïta. Sense reserva prèvia

Per a més informació: 937 412 930 / [email protected]

Aquest any se celebra el 125è aniversari de la primera projecció cinematogràfica a Mataró. Vine a descobrir els orígens del cinema i la seva arribada a Mataró. I fes un recorregut per tots aquests anys d'història, a través de les seves sales, les principals iniciatives i els cineastes més rellevants. Del passat viatjarem al present, per conèixer alguns dels creadors actuals i com la ciutat esdevé el plató de molts rodatges.

PROGRAMA DE MÀ DE L'EXPOSICIÓ

Organitza: Museu de Mataró - Servei de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

També et pot interessar…