Museus oberts a tothom


El Museu de Mataró compta amb tres equipaments expositius accessibles arquitectònicament. En cadascun d'ells es treballa per millorar diversos elements que contribueixin a la inclusió. Volem que ens visiti com més gent millor, amb una visita de qualitat i que cobreixi qualsevol necessitat, perquè a més de voler que vingueu, volem que repetiu visita! 

El personal que treballa a Can Serra Història de la Ciutat, Ca l'Arenas Centre d'Art i Can Marfà Gènere de Punt estan a la disposició de les peticions de l'usuari en tot moment. A Can Serra, per exemple, es pot sol·licitar l'ús de l'ascensor per accedir a les plantes superiors on hi ha les exposicions permanents del museu. A més a més, adaptem les nostres activitats a les peticions dels grups que vulgueu venir: visites guiades, tallers... pregunteu-nos! Per telèfon 93 741 29 30 de dilluns a divendres de 9 a 14 h o bé enviant un correu electrònic a [email protected]

El millor exemple quant a serveis inclusius és Can Marfà Gènere de Punt. Coneguem-lo millor!

CAN MARFÀ GÈNERE DE PUNT


La mirada tàctil

Des de l'any 2007, l'Oficina de Patrimoni Cultural, desenvolupa diferents accions per garantir l’accessibilitat dels museus i el patrimoni a tots els usuaris, inclosos els col·lectius que pateixen algun tipus de discapacitat sensorial, física o cognitiva.

Can Marfà Gènere de Punt s'ha adherit al programa La mirada tàctil , que explora els potencials comunicatius de la col·lecció permanent del museu per fer-ne una difusió accessibles dels elements que en forment part.

Mitjançant la difusió a través del sistema de lectura en braille, i a més a més en tres idiomes, el visitant que té algun tipus dediscapacitat visual i és coneixedor del llenguatge braille pot gaudir igualment de la informació sobre tots els elements de l'exposició permanent de Can Marfà, al primer pis. 


Audioguies

Visitmuseum és un portal web de la Generalitat de Catalunya que dona a conèixer  equipaments museístics i les seves extensions. De Mataró hi trobem un recorregut pels principals àmbits i una mirada detallada a alguns dels objectes més destacats de la col·lecció de gènere de punt de Can Marfà. Les explicacions i especialment les audioguies que ofereix és una manera de facilitar l'accés al contingut de les exposicions.

Sobre Can Marfà i la història del gènere de punt a Mataró hi ha 14 audioguies que ajudaran el visitant a viure d'una manera propera i directa el contingut de l'exposició permanent del museu. Les podeu escoltar tot visitant la 1a i la 2a planta del museu, o bé ara mateix, aquí