La variabilitat és intrínseca a la natura. Malgrat això, determinats fenòmens escapen del que, a escala humana, tenim per costum d'anomenar normalitat. Aquests són els coneguts com a fenòmens extrems i sovint mal anomenats desastres naturals. Erupcions volcàniques, terratrèmols o mortalitats massives de determinats organismes en són exemples. Incendis, sequeres extremes, rierades i inundacions, són fenòmens extrems que es preveu que esdevinguin més intensos i freqüents en un futur proper degut al canvi climàtic. Mitjançant les ponències d'aquest seminari monogràfic entendrem l'origen i les conseqüències d'aquests fenòmens, com ens afecten i què podem fer per minimitzar les seves conseqüències.
Totes les conferències són de 19.30 a 21 h a la sala 5 del Centre Cívic Cabot i Barba (plaça de Miquel Biada, 5 08301 Mataró, davant de l’estació de Renfe). La conferència del dia 10 de maig serà per videoconferència. Les dues sortides són als indrets i hores indicats per cada cas.
Podeu descarregar-vos el cartell del seminari amb tota la programació aquí
Per assistir a les conferències o participar a les sortides cal que us inscriviu prèviament aquí
Cal que ompliu el formulari amb les vostres dades i trieu el "Curs/Activitat" al desplegable que surt clicant [ ... ]
Acabat el seminari es lliurarà un certificat d’assistència a les persones inscrites que acreditin haver participat en un mínim de set conferències i dues sortides. Aquestes persones també rebran gratuïtament un exemplar del volum núm. 33 de la revista científica L’Atzavara (any 2023), que serà un monogràfic sobre els temes tractats en aquest seminari.
L'organització del seminari és a càrrec de la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i la Delegació de la Serralada Litoral Central de la Institució Catalana d'Història Natural, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.