Sant Jordi és una de les diades més especials del notre país. Aquest any el celebrarem recuperant els llibres i les roses, la programació d'activitats i la vivència dels actes de cultura popular que formen part de l'essència mataronina. Ens adaptem a les mesures de prevenció i contenció de la pandèmia, però seguim vivint la festa. Compartiu l'experiència amb nosaltres!

La Fogonada

25 anys


És l'acte més emblemàtic del Sant Jordi mataroní, i aquest any compleix 25 anys! Podreu seguir l'adaptació de la llegenda amb el Drac de Mataró com a protagonista, amb l'acompanyament de les Diablesses. Junts ajudaran el príncep a salvar la princesa del Boc. I tindrem els voltafocs, tan característics de l'acte, amb l'acompanyament musical de La Coixinera.

L'acte se celebrarà a la plaça de l'Ajuntament els dies 23, 24 i 25 d'abril a les 20.30 h. Cal fer reserva prèvia a través d'aquest enllaç

El divendres 23 d'abril a les 20.30 h podeu seguir la Fogonada en directe en aquesta mateixa pàgina o bé a través de Mataró Audiovisual.

Exposició de fotografies

La Fogonada, 25 anys


Podeu veure una exposició de fotografies que recorre els 25 anys de la Fogonada a l'entrada de les oficines de la Direcció de Cultura, al carrer de Sant Josep, 9, del 23 al 30 d'abril (23 d’abril de 9 a 21 h. El 24 i 25 d’abril de 9 a 14 h i de 17 a 20 h. Del 26 al 30 d’abril de 9 a 14 h).

Del 3 al 15 de maig també la podreu visitar a la biblioteca Pompeu Fabra.

Aquí podeu veure un tastet de les fotografies que formen pat de l'exposició:

Agenda de Sant Jordi


Propers actes


Sant Jordi al Museu de Mataró
Obres del fons del Museu


Aprofitem la celebració de la Diada de Sant Jordi i us mostrem diverses representacions del drac i de Sant Jordi que tenim en obres custodiades al Museu de Mataró.

Sant Jordi a les Biblioteques de Mataró

Sant Jordi és la festa del llibre i les biblioteques de Mataró volem celebrar-ho amb vosaltres tot el mes d'abril amb recomanacions i activitats per compartir en família.


Llibre Gegant de Contes

Aquest any ja és la XLV edició d'aquest acte tan estimat a la ciutat. Els petits de casa poden escriure una història i artistes i il·lustradors li donaran vida. També trobareu un recull de Llibres Gegants d'altres anys.

Mirant enrere...

Fotografies de l'Arxiu Municipal de Mataró