La Col·lecció Bassat i la Nau Gaudí celebren 10 anys d'exposicions

La Col·lecció Bassat i la Nau Gaudí

celebren 10 anys d'exposicions


Mataró

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Privada Carmen & Lluís  Bassat, celebra aquest mes de novembre els seus primers 10 anys d’exposicions a la Nau Gaudí de Mataró. El balanç d’aquests anys s’ha traduït en un total de 42 exposicions, de les quals 10 han sigut de la pròpia Col·lecció Bassat a la Nau Gaudí; 10 més d’altres fons d’art (sovint amb peces també de la Col·lecció) i 22 que s’han organitzat a altres seus. En total, s’han exposat 1969 obres d’art de 159 artistes a 14 ciutats, en seus d’Espanya, Europa i els Estats Units. Entre els artistes exposats de la Col·lecció Bassat figuren els principals exponents de l’art català i espanyol així com figures de renom internacional com Picasso, Chillida, Léger, Appel, Christo, Calder, Henry Moore, etc.

Recorregut cronològic per les exposicions de la Nau Gaudí

Mataró i la Col·lecció Bassat pel món

Pel que fa a les exposicions organitzades fora de Catalunya, la Col·lecció s’ha presentat al Centro de Arte de Alcobendas a Madrid (2015); al Centro de Exposiciones El Lienzo Norte, d’Àvila (2017); a la seu de Las Cortes de Castilla y León, Valladolid (2019) i a les seus de la Fundación Cajasol de Sevilla, Còrdova, Huelva i Cadis (2019- 2020). A l’àmbit internacional, la Col·lecció ha viatjat a Sofia, Bulgària, en dues ocasions, a la Galeria Nacional el 2016 i al Palau Reial el 2018 i a l’Instituto Cervantes de Nova York el 2019, amb l’exposició Artistes de Mataró de la Col·lecció Bassat exposen a Nova York..

Les exposicions de la Col·lecció Bassat que actualment es poden visitar són Col·lecció Bassat 1990-1999 a la Nau Gaudí de Mataró i Colección Bassat de la Nau Gaudí de Mataró al Centro Cultural Baños Árabes del Palacio de Villardompardo de la Diputació de Jaén. Ambdues romandran obertes al públic fins al gener del 2021.

La Col·lecció Bassat a altres seus

Nau Gaudí de Mataró, primera obra d'Antoni Gaudí (1883)


Artistes de Mataró de la Col·lecció Bassat a Nova York


Més sobre la Nau Gaudí

Horaris, ubicació i més