La programació musical

Programació musical

Cicles de programació musical

Cicle Músiques Tranquil·les al Casal Aliança

Les nits de Músiques Tranquil·les són vespres per gaudir d’una experiència delicada i de proximitat, una proposta singular a la ciutat de Mataró. Les cites són en dijous, descobreix grans músics mentre sopes a la sala.

Temporada de música del Foment Mataroní

El Foment Mataroní i la Direcció de Cultura han unit esforços des de fa molts anys per tal d'oferir una programació lírica, simfònica i de cambra a la ciutat. Moltes de les funcions s'han celebrat al Foment Mataroní, i actualment les sarsueles i algunes de les actuacions simfòniques es poden veure al Teatre Monumental.

Concert de la Setmana de la música antiga

Setmana de Música Antiga

Aquest cicle de musica antiga està plenament consolidat a la ciutat, i ja compta amb gairebé quaranta anys de vida. La Capella dels Dolors de la basílica de Santa Maria ha estat habitualment l'escenari excepcional per concerts i actuacions que cada any han estat lligats a un motiu històric i musical. La direcció artística és del músic Joan Vives.

Agenda d'espectacles a la ciutat

Aquests són els propers actes

Projectes formatius

La Clika

La Clika és un projecte de la Casa de la Música adreçat a alumnes de 2n de primària on nens i nenes aprenen una cantata i la interpreten conjuntament. Els missatges de les cançons treballen qüestions com el bullying, l'amistat, el gènere o el medi ambient.

Enguany podeu escoltar i descarregar-vos el disc amb les veus de Xiula, El Pot Petit, Dàmaris Gelabert, Auxili, Roba Estesa, Doctor Prats, Gertrudis, Ebri Knight, Jazzwoman, Rita Payés, Joan Colomo i Gessamí Boada aquí.

Cantània
Cantània és un projecte musical i educatiu organitzat i dissenyat per l’Auditori de Barcelona i que es presenta a Mataró des del 2004.
Cantània comença amb l’encàrrec d’un text i una música a un compositor i a un lletrista. Cada any són diferents i fan la creació especialment per aquesta activitat. Cada any s’estrena una cantata per a 9 instrumentistes i gran cor.
Els alumnes de cinquè de Mataró i Argentona treballen l’obra durant tot l’any escolar i, al llarg del tercer trimestre, es presenta la cantata al Teatre Monumental.