La programació musical

Cicle Músiques Tranquil·les al Casal Aliança

Les nits de Músiques Tranquil·les són vespres per gaudir d’una experiència delicada i de proximitat, una proposta singular a la ciutat de Mataró. Les cites són en dijous, descobreix grans músics mentre sopes a la sala.Temporada de música del Foment Mataroní

El Foment Mataroní i la Direcció de Cultura han unit esforços des de fa molts anys per tal d'oferir una programació lírica, simfònica i de cambra a la ciutat. Moltes de les funcions s'han celebrat al Foment Mataroní, i actualment les sarsueles i algunes de les actuacions simfòniques es poden veure al Teatre Monumental.

Setmana de Música Antiga

Aquest cicle de musica antiga està plenament consolidat a la ciutat, i ja compta amb gairebé quaranta anys de vida. La Capella dels Dolors de la basílica de Santa Maria ha estat habitualment l'escenari excepcional per concerts i actuacions que cada any han estat lligats a un motiu històric i musical. La direcció artística és del músic Joan Vives.

L'escola de l'espectador

Des de Cultura Mataró fomentem programes educatius d’arts en viu en complicitat amb els centres de primària i secundària de la ciutat. Amb el nom d’Escola de l’Espectador aglutinem tots aquells projectes i activitats educatives que aprodundeixen en el coneixement i incentiven la participación a través de les arts en viu.

Agenda musical

Aquests són els propers actes

Projectes formatius

La Clika

La Clika és un projecte de la Casa de la Música adreçat a alumnes de 2n de primària on nens i nenes aprenen una cantata i la interpreten conjuntament. Els missatges de les cançons treballen qüestions com el bullying, l'amistat, el gènere o el medi ambient.

Enguany podeu escoltar i descarregar-vos el disc amb les veus de Xiula, El Pot Petit, Dàmaris Gelabert, Auxili, Roba Estesa, Doctor Prats, Gertrudis, Ebri Knight, Jazzwoman, Rita Payés, Joan Colomo i Gessamí Boada aquí.

Cantània
Cantània és un projecte musical i educatiu organitzat i dissenyat per l’Auditori de Barcelona i que es presenta a Mataró des del 2004.
Cantània comença amb l’encàrrec d’un text i una música a un compositor i a un lletrista. Cada any són diferents i fan la creació especialment per aquesta activitat. Cada any s’estrena una cantata per a 9 instrumentistes i gran cor.
Els alumnes de cinquè de Mataró i Argentona treballen l’obra durant tot l’any escolar i, al llarg del tercer trimestre, es presenta la cantata al Teatre Monumental.